Wie zijn BIJ Advocaten

Barbara Zwezerijnen, Jolien Weijers en Solveigh Bijkerk

Frisse blik op de advocatuur

BIJ Advocaten bestaat uit Barbara Zwezerijnen, Jolien Weijers en Solveigh Bijkerk. Alle drie de advocaten hebben jarenlange ervaring en combineren grondige actuele kennis van wet- en regelgeving met een frisse blik op de advocatuur.

jolien.jpg cv

Jolien Weijers

Meer info

Jolien Weijers

Werkzaamheden

De werkzaamheden van Jolien zijn veelzijdig. Jolien is een huisadvocaat voor MKB-ondernemers. Voor hen is zij het eerste aanspreekpunt bij uiteenlopende juridische vragen. Daarnaast staat Jolien werknemers bij. Jolien werkt oplossingsgericht, waarbij de belangen van haar klanten centraal staan. Een juridisch advies is geen a-b-c-tje volgens een vast recept. Iedere zaak is anders en vergt een unieke oplossing.

Persoonlijkheid

In het werk kenmerkt Jolien’s persoonlijkheid zich door een enthousiaste en creatieve aanpak, resulterend in eerlijke adviezen waarbij zij geen blad voor de mond neemt. Samen met de klant werkt Jolien naar een praktische en doelgerichte aanpak. Hoe een zaak zich ontwikkelt staat op voorhand niet altijd vast. Dit maakt voorbereiding op de mogelijke vervolgstappen extra belangrijk in de afweging van de ‘juridische route’. Jolien’s werkwijze is no-nonsense, waarbij zij het hoogst mogelijke resultaat voor u als klant nastreeft.

Ervaring

Jolien is in 2010 begonnen als advocaat bij een middelgroot kantoor in Utrecht, waar zij werkzaam is geweest in een algemene commerciële praktijk. Hier heeft zij zich uiteindelijk gespecialiseerd in het arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Vanaf 1 januari 2019 is Jolien samen met Barbara BIJ Advocaten gestart.

Voor de specialisatie arbeidsrecht heeft Jolien de Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA) afgerond in 2014. Jolien is aangesloten bij de Vereniging voor Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN). Voor het ondernemingsrecht is Jolien onder meer deskundig op het gebied van bedrijven in financiële moeilijkheden. Op dit terrein heeft zij een specialisatieopleiding Insolventierecht voor Curatoren gevolgd.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten  heeft Jolien het rechtsgebied Arbeidsrecht geregistreerd. Deze registratie verplicht Jolien elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tenminste 10 opleidingspunten te behalen op dit rechtsgebied. 

barbara.jpg cv

Barbara Zwezerijnen

Meer info

Barbara Zwezerijnen

Werkzaamheden

Barbara is sinds jaar en dag de vraagbaak voor veel MKB-ondernemers. Het begint met een gedegen analyse van de feiten. Op basis daarvan kan de beste strategie worden bepaald. De aanpak van Barbara is pragmatisch en gericht op de oplossing. Barbara is ervan overtuigd dat de beste oplossing nooit in de rechtszaal wordt bereikt. Soms kan het niets anders, dan is een procedure de enige oplossing. Dan gaat Barbara er ook voor.

Persoonlijkheid

Barbara is enthousiast en creatief bij het vinden van een oplossing. Barbara is betrokken bij wat er speelt, heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel en wil graag voor elke cliënt het maximale eruit halen. Barbara is duidelijk en zal altijd eerlijk kijken naar de kansen en de risico’s.

Ervaring

Barbara is in 1996 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht (Nederlands Recht) en tevens aan de Rijks Universiteit Leiden (Fiscaal Recht). Ze is haar carrière in 1996 begonnen als (internationaal) belastingadviseur bij Coopers & Lybrand te Amsterdam (tegenwoordig PWC). In september 1998 heeft zij de overstap gemaakt naar de advocatuur. In 2002 heeft Barbara de Post Academische Leergang Arbeidsrecht (PALA) gevolgd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Barbara is op 1 januari 2008 gestart met haar eigen advocatenkantoor (Zwezerijnen Advocatuur). Sinds 1 januari 2019 is zij compagnon bij BIJ Advocaten. Barbara is naast advocaat ook MFN- registermediator.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten heeft Barbara de rechtsgebieden Arbeidsrecht en Ondernemingsrecht geregistreerd. Deze registratie verplicht Barbara elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten ten minste 10 opleidingspunten te behalen op het betreffende rechtsgebied. 

img-9420-1.jpg cv

Solveigh Bijkerk

Meer info

Solveigh Bijkerk

Werkzaamheden

Het zijn van de juridische vraagbaak en het eerste aanspreekpunt voor bedrijven van uiteenlopende grootte als het gaat om personeelszaken is Solveigh’s passie. Zij wordt geraadpleegd over alle vragen over arbeidscontracten, personeelshandboeken, ziekte, uitkeringen en medezeggenschap. Ze adviseert en ondersteunt ook ondernemingsraden en particulieren. Ze hanteert het uitgangspunt: oplossen is meer dan winnen, maar staat voor de zaak als procederen noodzakelijk is. Omdat Solveigh al lang met haar cliënten samenwerkt, is een telefoontje vaak al genoeg om verder te kunnen: begrijpelijke taal, duidelijke analyses en praktische, toepasbare adviezen.

Persoonlijkheid

Solveigh combineert vele jaren ervaring als jurist en arbeidsrechtadvocaat met een frisse blik. De wettelijke regels zijn niet meer dan de piketpaaltjes van het speelveld. Daarbinnen gebeurt het en komt Solveigh met creatieve oplossingen en invalshoeken. Ze neemt je als cliënt altijd mee zodat je precies weet welke keuzes je hebt en welke risico’s je loopt, zodat je een gefundeerde afweging kunt maken. Ze is toegankelijk en altijd de steun en toeverlaat voor haar cliënten. 

Ervaring

Solveigh is sinds 1998 advocaat en is haar carrière begonnen bij een van de top-vijf kantoren, op het gebied van arbeidsrecht en sociale zekerheid. Zij heeft daar gedurende acht jaar met veel plezier gewerkt, om vervolgens over te stappen naar de Centrale Raad van Beroep, waar zij adviseerde op het gebied van (internationaal) Sociaal Zekerheidsrecht. Sinds 2009 is zij weer werkzaam in de advocatuur. Solveigh is als docent en adviseur verbonden aan het opleidingsinstituut voor ondernemingsraden ATIM. Zij heeft in 2005 de Post Academische opleiding Grotius gevolgd en schrijft bij gelegenheden over arbeidsrecht in boeken of tijdschriften.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten heeft Solveigh het rechtsgebied Arbeidsrecht geregistreerd. Deze registratie verplicht Solveigh elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten ten minste 10 opleidingspunten te behalen op dit rechtsgebied.